Suuri Tulva - Ruotsalaisten ryöstöretket Puolassa

Lisää
4 vuotta 7 kuukautta sitten #43346 : kirjatoukka
On yksi juttu joka ei Suomessa historiajutuissa juuri vastaan tule: Ruotsin sotarikokset Puolassa. Tämä ilmiö tunnetaan kansainvälisesti nimellä Deluge eli Tulva ja siitä on wikisivu olemassa käytännössä kaikilla muilla kielillä paitsi suomeksi ja ruotsiksi (ruotsinkielinen sivu on vain yleisesti Puolan sotien nimellä).

en.wikipedia.org/wiki/Deluge_(history)#D..._of_the_Commonwealth

Jo 1500-luvulla ruotsalaiset tuhosivat yhden sodan aikana Kopernikuksen itselleen rakentamat tähtitieteelliset kojeet. Tämän Delugen aikaan sitten ryöstettiin Kopernikuksen teosten alkuperäispainokset ja vietiin Ruotsiin, jossa ne koristavat edelleen kirjastoa. Kaikki muukin vietiin mitä irti saatiin ja loput pantiin paskaksi. Että tällaiselta pohjalta on Ruotsin arvokkaat kokoelmat rakennettu... Toki sinne vietiin Suomestakin kaikki mitä irti lähti, meistä ei vain kirjoitella samalla intensiteetillä kuin Puolasta. Käy nimittäiin aika nopeasti ilmi kun alkaa tästä etsiskelemään, että Deluge on hyvin tunnettu ilmiö kaikkialla Euroopassa. Kummasti siitä ei vain koulussa mitään hiiskuttu.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Lisää
4 vuotta 5 kuukautta sitten #43501 : Minävain
Kouluissa ei tarvitse kun opettaa ruotsi toiseksi kieleksi niin jokainen meistä sisäistää ja hyväksyy ruotsin teot. Onhan se meidän toinen äidinkieli ja ollaan oltu Ruotsin vallan alla ja blaablaablaa... Ja kummasti myös aina Ruotsin teot hyväksytään eikä niitä yleensä tahdota kritisoida.
Kirkon perustama maa Ruotsi on ja toiminut pohjolassa tukikohtana agressiiviselle käännytys työlle ...

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

ykskertayks
Sivu luotiin ajassa: 0.203 sekuntia