Kesän kunniaksi tarjoon elokuvia Prioni ja Prioni II asevelihintaan. Olkoon nyt reilu kymppi yhteensä. Ei se minusta paha hinta ole kun aattelee miten lihavan siivun postilaitoskin ottaa välistä. Elokuvat on tottakai molemmat perinteisellä DVD:llä ja postitetaan samassa kuoressa.


Sanotaan nyt tätä juhannustarjoukseksi. Tein tuossa inventaarion ja havaitsin että ykkösosaa eli Prionia on enää jäljellä 24 kpl joten luonnollisesti vain vastaava määrä voi tarrautua tähän tilaisuuteen. Ottakaa tai jättäkää te 24 onnellista, minähän en voi sentään pakottaa ketään ostamaan mitään.

ja mitä saa kympillä? Sillä saa kaksi kokopitkää elokuvaa ja bonuksena yhden 40min kylkiäiselokuvan Niina –palkkionmetsästäjä, joka on tälläinen hulluttelukomediasplatteri eli kansanomaisemmin kalkkuna. Juuri se kun ollaan jätkäporukan kanssa vetämässä kaljaa ja etsitään säällistä yhteistekemistä  jossa fiilis pysyy hyvänä.

prionit
Nämä molemmat viteot siis kympillä samassa paketissa ja kotiinkuljetettuna.

Prionit itse edustavat post-apokalyptista genreä, lopunajallista maailmaa josta ruoka on loppunut ja vain ihmisliha on jäljellä oleva ravinto. Mitenkään ronski elokuva se ei kuitenkaan ole vaikka näin voisi kuvitella ja sanoisin että joku töllöstä tuleva WalkingDead on paljon hurjempi väkivaltansa puolesta. Sen sijaan ne ovat sitä missä allekirjoittanut tuntuu olevan silkka luonnonlahjakkuus eli draamakerronassa, henkilöhahmojen luonnekehittelyissä ja elokuvakliseiden välttelyssä. Vaikka itse sanonkin, ovat Prionit kotimaisten elokuvien laatukärkeä vaikka tätä asiaa ei moni koskaan saakaan tietää. Kun ei ole rahaa rakennella hienoja spektaakkeleja a´la hollywood, on tyydyttävä sitten laatunäyttelemiseen ja omintakeiseen juonenkulkuun.

harmaa
Prioni kertoo neljästä naisesta jotka piileskelevät syrjäisellä maatilalla keskellä romahtavaa siviilisaatiota.


Sillä Prionit ovat harraste- eli tutummin indie-elokuvia. Ne on tehty aikanaan silkalla hengenpalolla ja innokkaalla talkooasenteella, eikä elokuvanlevittäjät  saati kanavapäälliköt sellaisia kohti syljekään – he luottavat enemmän amerikkalaiseen massaviihteeseen, mikä katkerasti todettakoon.

Tilaus käy nopeimmin ja kätevimmin näin että laitat mulle sähköpostia suoraan ja sellaisenaan ilman mitään tilauskaavakkeita.

Tilata voi kirjoittamalla; jukkis.nieminen@gmail.com

Sanot viestissä vaan että tilaan Prionit kiitos ja sitten tietenkin etanaosoitteesi eli nimi, katuosoite, postinumero ja paikkakunta. Siinä se. panen sitten leffat postiin mahd pikaisesti, yleensä saman vuorokauden aikana ja mukana seuraa tilinumero jossa kympin vaade. Siinä kaikki.

harmaa 4
Prioni marssittaa esiin kunnon pahiksen Rehtorin joka ilmiselvästi tuntuu nauttivan kaoottisesta aikakaudesta jossa ihmishenki ei paljoa paina.

Juhannuksen jälkeen lähden reissuun muutamaksi päiväksi mutta tokihan nämä videot on silloin jo menneet. Sillä josset sinä haista tilaisuuttasi ja osta niin joku toinen ne vie nenäsi edestä.

Mainitaan nyt sekin että osoite- ym tietosi jää yksinomaan ja vain allekirjoittaneen tietoon. ja kun olet maksanut, deletoin tietenkin kaikki tietosi bittitaivaaseen kuin sinua ei olisi ikinä ollutkaan.

Summataan: saat siis DVD:n jossa on elokuva Prioni + Niina – palkkionmetsästäjä. Toisessa DVD:ssä on sitten jatko-osa Prioni II – Viljasodat ja molemmat prionit ovat täyspitkiä  elokuvia eli pituus kummassakin jossain 1h 30-40min – en nyt muista ulkoa. Molemmat kestää muutamankin uusintakatselun.  


pako
Prioni kakkosessa on jo kunnon sota päällänsä.

Kun elokuvat on myyty, otan tämän ilmoituksen pois ja loput on loppuelämänsä  ilman. Ehkä  toki saatan 5-10 vuoden viiveellä näyttää ne ainakin hetkellisesti youtubessa mutten lupaa. Tämä on oiva tilaisuus pitää vähän bloggauslomaakin pitämällä tätä sivua näkyvillä viikon pari. Kyllä jokaisen pitää joskus saada ladata pattereitaan.

Pehmitetään nyt vielä että tämä on harvinainen tilaisuus saada käsiinsä aitoja genre-elokuvia joita ei taaatusti ole naapurin uolevilla. Mitä sitten teet DVD-elokuvilla joita tuskin on kenelläkään muulla on oma asiasi. Eivätkä ne mitään huonoja edes ole, tehty niin vaivalla kuin se moisissa puitteissa on mahdollista.

Omasta puolestani en pääse rikastumaan tällä kaupalla mutta saanpahan kotivarastooni edes vähän tilaa. Elokuvanteko kun maksaa tuhansia, niiden polttaminen disketillesatasia ja niiden tuottopuoli jää lähinnä kymppeihin. Mutta sekin raha on tarpeen kun suunnittelee uusia elokuvia joten bonuksen bonuksena saat hyvän mielen että edes kerran eläissäsi olet tukenut kotimaista harraste-elokuvaa ja että edes joku niitä tekisi. Jokohan nyt näistä viimeisistäkin pääsisi eroon?

Jukkis
Gravatar
juppe
Sun pitäis ettiä joku sarjakuvataitelija, jolla ei oo hyviä ideoita, ja ruveta keksiin sille Prioni-tarinoita. Ideahan ei oo huono, mutta budjetti näkyy leffoista turhan selvästi.

Sarjakuvien tekeminen on halpaa ja tällanen parivaljakko voi saada aikaseks parempaa jälkeä kun joku oikeesti lahjakas tyyppi yksin.

Piilota kommentointilomake