Matka Pyynikille ei ole mikä tahansa reissu – ainakaan esoteerisesti orientoituneelle. Tämä Tampereen keskustassa sijaitseva virkistysalue on nähnyt monenmoista ja tehkäämme mekin reissu esoteeriselle matkalle. Hivenen huumorilla tottakai, sillä nyt on kesä ja pitää ottaa rennosti. Toivon, että juttu herättää edes vähän hilpeyttä, sillä pianhan te huomaatte, että seuraava päivitys tulee vasta joskus elokuun lopulla. Se joka jaksaa hymyillä tälle jutulle sinne asti, on vähän vinksahtanut. Muut kyllästyvät jo sen yhden kerran luettuaan, ja siinäkin on kerta liikaa.

Ylämummon tarina

Entinen ruotsinkielinen vanhainkoti Tampereella
Tähän taloon pitäisi saada laatta; ylämummo asui täällä
Usein ne kysyy multa; oletko sinä Jukkis tehnyt koskaan mitään sellaista, että olisit päässyt historian lehdille? Täytyy tunnustaa, että kerran olen sellaisenkin jutun tehnyt ja juuri tällä paikalla. Tämä on siis sama kenttä, jossa mukulana höntsäiltiin tennispalloa jääkiekkomaalin sisään. Ei meillä aina niin luistimiakaan ollut, antaahan kenkä saman liu´un. Maali oli suurinpiirtein kuvan osoittamassa paikassa ja talo takana – nykyään joku musiikkikoulu – oli silloin ruotsalaismummojen vanhainkoti. Sekä ylä- että alaikkunoissa istuksi mummeleita virkkaamassa. Jengissä oli minä, Late, Jampe ja Timpe ja pianhan me opittiin, että kun halusi pallon maaliin niin piti tähdätä jommankumman ikkunan mummoa maaliverkon lävitse. Muistan vieläkin Jampen heleän äänen: ja taas ylämummoon!

Ohitse käveli Jutila jääkiekkokassi selässään matkalla Koulukadun isolle kentälle. Huomasi varmaan, että hauskasti sanottu, ja alkoi sitten levitteleen tätä lausetta telkkarin kommentaattorina. Että kuten näette, olen todellakin onnistunut pääsemään historiaan yhtenä ala- ja ylämummon keksijöistä. Ei huonommin 10-vuotiaalta. Sen koommin en olekaan tehnyt mitään merkittävää.

Oudommaksi menee

valoilmio
Pyynikin salaperäisin paikka?
Tämä on siis se sama paikka, jossa viime vuonna nähtiin se salaperäinen valoilmiö, jota pitkään ufoksi epäiltiin. Oli joku kännykkäkameralla kuvannut. Vain se tiedetään, että valoilmiö liikkui siinä suunnassa, jossa lentokoneet ottaa laskukiidon ennen tuloaan Tampere-Pirkkala kentälle. Ilmiötä ei ole koskaan osattu selittää. Tällä paikalla saattaa kylläkin sattua ufo-sieppauksia. Olen itse nähnyt kavereita, jotka on ilmeisesti pudotettu puskiin suoraan lentävistä lautasista, tai ainakin on vahva epäily. Näin kerran meinaan miehen nousevan puskista ja miesparka oli selvästi huumattu. Jos olisin kysynyt, olisi ollut melko varmaa että miehellä oli koko edellisviikosta ns. filmi poikki, joka vain vahvistaa epäilyjä. Amnesiahan kuuluu kuvioon.

Josta pääsemmekin vanhaan tuttavaani Silliin, joka Messin ravintolassa kerran valitti kun joutui nukkumaan Pyynikin rinteillä. On kylmä, sataa ja on vielä diabeteskin. Samassa pöydässä jonkun kävi sääliksi ja tämä läppäsi avaimet pöytään ja sanoi, että mene mun kämpille Hervantaan. Silli pyöritteli hetken silmiään:

-          En kai mää nyt saatana mihkään Hervantaan lähe!

Rullin hommeleita

juoksuhauta
Tästä kun ampuu järvelle niin jo vot
Tässä on siis ensimmäisen maailmansodan juoksuhauta, tai mitä siitä nyt jäljellä on. Se oli tarkoitettu estämään saksalaislaivaston eteneminen Kokemäkeä pitkin Tampereelle. Katsoihan venäläiskenraalit karttaa ja tajusi, että Suomessa on yhtä leveitä jokia kuin mitä Volgat ja nämä muutkin on, joten luja linnoitus olikin tarpeen. Ei silti, on tästä varmaan ollut hyvä vedellä kuularuiskuilla ja tykeillä pitkin Pyhäjärveä, jos sattuis saksmanni osumaan tähtäimeen. Se, että tänne asti ei pääse edes soutuveneellä, ei Pietarin herroja varmaan edes  kiinnostanut. Nämä on näitä armeijan hommeleita ja niissähän ei ole ollut koskaan järkeä.

 

 

Ikivanha muinaiskirjoitus?

Oskar 1906 ekr
Oskar 1906, ei taida ollakaan ihan rautakautinen?
Tyypit aina pistää kotikulmiensa kaikkia ihme riimukallioita ja kalliopiirroksia näytille. Ihan tässä alemmuutta tuntee kun ei meillä Tampereella ole mitään vastaavaa. No penteles, pakkohan sellaista on lähteä etsimään. Viimein se löytyy vanhan tanssipaikan takaa laelta, jossa on aivan selvästi kallioon raaputettu; OSKAR 1906. No eihän se tietenkään kovin vanhalta kuulosta että siitä saisi mitenkään päin esihistoriallista. Esitinkin kerran, että entä jos se onkin niin että siinä on alkujaan lukenut 1906 eKr, eikä vain 1906? Jostain syystä tyypit keille sen kerroin, eivät vaikuttaneet kovin vakuuttuneilta. Täytyy jatkaa etsintää.

Hyvää kesää kuitennii kaikille.

 

 

Piilota kommentointilomake